Met je kindje naar de kapper

Je kindje komt op een gegeven moment op een leeftijd dat hij of zij voor het eerst geknipt moet worden. Hoe zorg je er nou eigenlijk voor dat je kindje rustig is en blijft. Hieronder staan een paar tips die je hiervoor kunt opvolgen.

Waar is het kindje bang voor?

Een nieuwe ervaring is voor veel kinderen best beangstigend. Zeker als ze denken dat iets pijn gaat doen en dat is veel het geval bij de kapper. Laat je kindje daarom zien dat het geen pijn doet en dat het niet eng is. Dit kun je bereiken door het kindje eerst mee te nemen naar de kapper als jij geknipt word. Zo kan hij of zij wennen aan de kapsalon en aan de kapper of kapster. Ook helpt het om veel te oefenen door bijvoorbeeld een pop erbij te pakken en daarvan het haar te knippen. Vertel dan wel dat het haar van de pop niet meer zal aangroeien maar dat het ook bij de pop geen pijn doet. Doe dit wel met een kinderschaar zodat ze ook aan het geluid van een schaar al kan wennen.

De kinderkapper

Normale kappers zijn het gewend om kleine kinderen te knippen en zullen het dus geen probleem vinden om jou kleine te gaan knippen maar neem liever het zekere voor het onzekere en informeer eerst eens bij de kapper. Mocht je het echt goed willen doen dan kun je het beste naar een kinderkapper gaan. Deze zijn gespecialiseerd in kinderen en hebben echt alles in huis om het goed en zonder verdriet te laten verlopen. Zij weten je kindje zich op zijn of haar gemak te laten voelen en weten precies hoe ze een kindje kunnen laten stilzitten zodat het knippen goed kan gebeuren.

De beste kapper vinden

Om een kapper in de regio te vinden, kun je de telefoongids erbij pakken of het internet. Ik raad je aan om naar BesteBedrijven te gaan om daar een kapper bij jou uit de regio te benaderen. Het is een heel erg gemakkelijk platform waar je ook -als je wilt- meerdere kappers tegelijkertijd kunt benaderen. Succes met het laten knippen van je kindje!